Важнейшую роль в формировании вкуса стейка играет рацион быка. В зависимости от типа корма мясо может получится более жирным и мраморным либо, напротив, жестковатым и диетическим. Наиболее распространенными видами откорма являются травяной и зерновой. Соответственно, в первом случае, скот находится в свободном выпасе и питается исключительно свежей травой. Второй же тип откорма предполагает стойловый метод содержания, когда в рацион быков входят, в основном, злаки. Ниже рассмотрим более подробно, как тот или иной вид откорма влияет на вкусовые качества мяса. Травяной откорм.
При данном методе откорма в рационе быков находится пастбищная трава. Это означает, что для достижения качественного содержания животный необходим баланс внешних условий, температуры, климата, количества и сочности травы . Говядина травяного откорма отличается хорошо сбалансированным составом: в ней высоко содержание витаминов А и Е и ненасыщенных жирных кислот. Выпас на травяных лугах влияет также на ароматность мяса.
Кроме того, такому мясу присущ более насыщенный «говяжий» вкус. В условиях пастбищного содержания животным приходится много двигаться и наращивать мышечную, а не жировую массу, в результате чего мясо становится более жестким и менее сочным. Слабое образование внутримышечного жира делает говядину травяного откорма постным продуктом. У такого мяса практически отсутствуют жировые прослойки, что влияет на его категорию качества, центр сертификации поможет определить это.
Зерновой откорм Рацион при зерновом откорме состоит из высокоэнергетических зерновых культур — ячменя, пшеницы, люцерны, кукурузы, богатых белками, углеводами и протеинами.
В результате такого откорма в мясе появляются вкрапления внутреннего жира, которые увеличивают его размер, делают мягче.
Насыщенные кислоты, содержащиеся в зерне, делают осветляют мясо и придают жиру белый цвет. Рисунком на срезе такое мясо похоже на мрамор, откуда и пошло название «мраморная говядина». Настоящая мраморность мяса может быть достигнута исключительно на зерновом откорме. Жировые прослойки придают мясу сочность, нежность и дают ощущение таяния во рту. Степень мраморности говядины напрямую зависит от длительности зернового кормления — чем дольше зерновой откорм, тем мраморнее мясо. Максимальная мраморность мяса проявляется в стейках Рибай, Стриплойн, Тендерлойн.
Для зернового откорма используют в основном быков породы Герефорд и Блэк Ангус, для которых характерен активный рост и набор веса.
Родоначальницей технологии зернового откорма является Япония. Здесь же выращивают премиальную породу быков Блэк Вагю, и производят наиболее дорогостоящий вид мраморной говядины — Коби.
If you wish for to increase your familiarity only keep visiting this site and be updated with the latest gossip posted here. bezogoroda.ru
Howdy I am so happy I found your blog page, I really found you by mistake, while I was browsing on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent job. nadachee.ru
Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It will always be interesting to read content from other writers and practice a little something from their websites. free fake proof of residence portugal
Hi are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated! бисер купить дешево
This article gives clear idea for the new people of blogging, that truly how to do blogging and site-building. снять офис в пригороде минска
Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates. Jurist
Everything is very open with a very clear description of the issues. It was really informative. Your website is extremely helpful. Thank you for sharing! Õigusabi Eestis
I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays. ричтрак в аренду
I am sure this article has touched all the internet viewers, its really really good article on building up new weblog. аренда ричтрака в минске
Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after going through some of the posts I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely pleased I found it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly! просмотры в яппи
I go to see everyday some web pages and blogs to read posts, except this webpage gives quality based posts. накрутка подписчиков в яппи
whoah this blog is wonderful i really like reading your articles. Stay up the good work! You know, a lot of people are hunting around for this info, you can help them greatly. накрутить просмотры яппи
If some one needs expert view about blogging then i propose him/her to visit this webpage, Keep up the pleasant job. накрутка подписчиков в yappy
Highly energetic blog, I liked that a lot. Will there be a part 2? smartremstroy.ru
When I originally commented I clicked the «Notify me when new comments are added» checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thank you! daachnik.ru
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read? sadounik.ru
Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me. гостиничные чеки
I constantly spent my half an hour to read this weblog’s articles or reviews everyday along with a cup of coffee. сделать чеки на гостиницу в москве
We stumbled over here from a different website and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page yet again. гостиничные чеки куплю
I have been surfing online more than three hours these days, yet I never found any fascinating article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the net shall be much more useful than ever before. купить гостиничный чек в москве
Howdy excellent blog! Does running a blog like this take a great deal of work? I have no knowledge of programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I know this is off topic but I just needed to ask. Cheers! гостиничные чеки москва купить с подтверждением
I do accept as true with all the concepts you have presented in your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are too quick for newbies. May just you please extend them a bit from next time? Thank you for the post. чеки на гостиницу
This text is priceless. How can I find out more? сделать чеки на гостиницу в москве
Hiya! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem. If you have any suggestions, please share. Appreciate it! чеки на гостиницу в москве с подтверждением
Spot on with this write-up, I honestly think this web site needs much more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the info! сделать гостиничные чеки